3094 Моника Караиванова Sept. 27, 2022

Можем ли да се предпазим от есенния грип?

Лятото отмина, а с него си заминават горещите дни, летните дрехи, морето... Готови ли сте за есента и сблъсъка с есенните настинки? Вируси и бактерии виреят навсякъде. Подготвени ли сте да ги преборите или ще се отдадете на целия дискомфорт, който крият?

Как можете да се предпазите от простудните заболявания в няколко прости стъпки:
 - Обърнете внимание на храната, която консумирате. Лукът и чесънът, например, са известни още като “природните лекари”, които се борят успешно с бактерии и вируси. Сезонните плодове и зеленчуци са чудесен източник на витамини, които засилват имунитета Ви! През сезона, когато трябва да сте силни, приемайте повече протеини - яйца, риба, млечни продукти, са чудесен източник на белтъчини (протеин). Не забравяйте и чая! Правилната комбинация от билки ще допринесе за общото Ви благосъстояние. Чаят смекчава симптомите на грип и настинка, повишава еластичността на кръвоносните съдове и е отлично средство при бронхит. 

- Спорт! Ежедневните движения закаляват организма Ви и му помагат сам да се справя с всякакви настинки! Все пак, всички помним фразата “спортът е здраве”!

- Имуностимуланти! Есента е сезонът, през който тялото започва активна подготовка за студените зимни месеци, за справянето с вирусите и бактериите. Добавянето на качествени стимуланти за Вашия имунитет ще допринесат за здравето Ви! Аптеките са мястото, от което можете да си набавите имуностимуланти с доказан произход, като Immunomix plus, Кориолус, ZinSed, Stamatin, Doppelherz Aktiv Имуноактив и други. Консултирайте се с Вашия фармацевт за най-подходящия продукт и добра цена лекарство.

- Антиоксидантите като Витамин Ц, Селен, Ресвератрол, предпазват клетките от навлизане на вируси и заемат важна функция в процеса на справяне с грипа и настинката. 

- Глезете се! Посещавайте СПА и релаксиращи масажи веднъж седмично. Така, помагате на тялото Ви да си почива и възстановява по-бързо!

- Спете между 7 и 8 часа! Лошият сън е предпоставка за намаляване силата на имунитета ни! Ето защо, качеството на съня е от особено значение. Тогава, тялото се “зарежда” и няма опасност от “срив в системата”.

Аптечко съветва: не забравяйте личната хигиена! Най-добрият начин за справяне с вирусните и бактериални инфекции е, когато поддържаме високо ниво на чистота. Дезинфекцирайте повърхностите в офиса, вкъщи, в блока. Мийте ръцете си редовно и избягвайте всякакъв контакт с устата, носа и очите! Бъдете отговорни към собственото си здраве, това на Вашите близки и хората около Вас.

 

Екипът на „Аптечко“
Радвайте се на добро здраве!

Прочети всички статии Намери лекарство на изгодна цена