2681 Моника Караиванова June 9, 2022

Природният лек – Прополис

Прополисът или още известен като клеева тинктура е смес от смола, прашец, восък от цветове и пъпки на растенията, произведен от пчелите. Именно, благодарение на тях, прополисът бива обогатен с ензими от храносмилателната система на пчелите, витамини, минерали, ферменти и ред съставки, които го правят уникален и толкова полезен за здравето ни! Прополисът е супер продукт в народната медицина, известен на стотици хиляди хора, с доказано лечебно действие! 

Защо е толкова полезен и с какво допринася за здравето ни?
Прополисът най-често се среща под формата на 30% спиртен извлек. Закупен от аптека, Ви гарантира неговият изчистен състав! Има силни изразени антибактериално, противогъбично, противовъзпалително, противовирусно и имуностимулиращо действие! Доказано е, че медикаментът има противорадиационно действие, ето защо е често срещана терапия в Япония, срещу лъчева болест! 

Прополисът е ефективен при диабет. Приемането му през устата подобрява контрола на кръвната захар с малко количество. Клеевата тинктура (прополис), със своето изразено противовирусно действие, спира развитието на вирусите и е чудесна превенция за появата на нови такива! 

Често е използван при херпес на устните. Прилагането на мехлем или крем, съдържащи 0,5% до 3% прополис пет пъти дневно, може да помогне на херпесите да заздравеят по-бързо и да се намали неприятното усещане. Той се прилага при възпаление и рани в устната кухина. Приемането му през устата или жабуркане с тинктурата помага за заздравяването на афти и рани, причинени от лекарства за рак, например. Често се използва от стоматолозите! 

Има известен принос за регулирането на холестерола в кръвта и повишаване броя на червените кръвни клетки. Прополисът намира приложение и сред кожните заболявания. Включва се при псориазис, ухапвания от насекоми, сърбеж, изгаряния и други. 

ВНИМАНИЕ! Прополисът може да доведе до алергична реакция, особено при хора, алергични към други пчелни продукти. Таблетките за смучене, съдържащи клеева тинктура също могат да доведат до странични реакции, като дразнене и язви в устата! Имайте предвид, че този еликсир трябва да се приема с внимание, особено когато приемате и други лекарствени продукти. Винаги се консултирайте с лекар или фармацевт, а за добра цена на лекарство - с Аптечко.

Въпреки всичко, не случайно прополисът е известен като природен лек с доказани действия и ефикасност! Включвайки го към ежедневието си, гарантирате здраве на Вас и близките Ви! 
Аптечко съветва: прилагайте едновременно прополис с антибиотици. По този начин действието на антибиотиците бива засилено, а чревната микрофлора – защитена!

 

Екипът на „Аптечко“
Радвайте се на добро здраве!

Прочети всички статии Намери лекарство на изгодна цена