1165 Даниел Илиев April 5, 2023

„МедИнс“ – най-високи съвременни медицински стандарти
ж.к. Кръстова вада, ул. „Асен Йорданов“ 62, 1407 гр. София, +359 899 999 156,  info@medins.bg


Доброто здраве изисква правилните грижи. Именно зад това застава и медицински център „МедИнс“ – Свети Герасим Кефалонийски, създаден през 2022 г. Роден с идеята да следва съвременните стандарти за медицинска грижа, центърът поддържа високо качество на здравните услуги в помощ на пациентите.

Затова екипът е съставен от внимателно подбрани специалисти, които се отнасят с внимание и уважение към пациентите. В МЦ „МедИнс“ функционират модерно оборудвани кабинети по педиатрия, акушеро-гинекология, неврология, кардиология и урология.

Центърът разполага с ехограф Vinno – последно поколение с възможност за ехографски преглед от всички специалности, достъпни в центъра.
Vinno е най-иновативният производител на ехографи, фокусиран върху високия клас цветни апарати. Ехографите на Vinno се отличават с иновативни технологии и превъзходен дизайн и ергономия, върхово качество на изображенията и голямо разнообразие от трансдюсери и софтуерни опции за широк кръг ехографски изследвания. Всичко това се съчетава с изключителна техническа надеждност и здравина.

В МЦ „МедИнс“ се извършват широк набор от изследвания в редица клинични направления като хематология, ендокринология, гастроентерология, репродуктивна медицина, кардиология, нефрология, неврология, генетика, онкология, инфекциозни заболявания, имунология, алергология, ревматология, токсикология. Медицинският център има сключен договор с „Евроинс здравно осигуряване“ ЗЕАД.

Пулмология и фтизиатрия“ е специалност, която се занимава с лечение и профилактика на заболяванията на дихателната система. Пневмолозите в медицински център „Св. Герасим Кефалонийски“ осъществяват експертна, лечебно-диагностична и профилактична грижа на белите дробове.

Целта на прегледа е да се изяснят повлияванията на физиологични и болестни състояния на дихателната система, резултат на първичното ѝ ангажиране или последица на патология на други органи и системи.

Водещите заболявания, обект на тази медицинска специалност, са пневмония, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), астма, интерстициални белодробни заболявания и болести на плеврата. Основните признаци за необходимостта да посетите пневмолог са задух, кашлица и повишена температура.

В „МедИнс“ се провежда спирометрично стандартно изследване, което се използва за оценка на функциите на белите дробове при дишане. По този начин се измерва въздушния поток при влизането и излизането му от белите дробове.

Висококвалифицирани специалисти са на разположение да предоставят адекватна и точна медицинска грижа, благодарение на богатия си медицински опит и познания.

В рамките на педиатричния преглед на малките пациенти, се включват няколко етапа. В първия етап от родителите се снема подробна анамнеза във връзка с нормите за протичане на растеж и невро психичното развитие на детето, имунизационния му статус, миналите му боледувания, завършили потенциално с хоспитализация, и алергичните му прояви, ако има такива.

След това се преминава към обективното обследване на детето, което се извършва мануално и инструментално и включва отоскопия, аускултация на бял дроб с определяне на дихателна честотa и сатурация на кислород, аускултация на сърце, измерване на сърдечна честота и артериално кръвно налягане, палпаторно обследване на коремни органи. Определя се телесното му тегло и индекса на телесната маса.

При необходимост от уточняване в диагностичния план се провеждат параклинични изследвания в лабораторното звено на медицинския център.

Последният етап от педиатричния преглед се заключва в назначаване на подходяща симптоматична или етиологична терапевтична схема на поведение.

Отоларингологията, наричана още УНГ, се занимава със заболявания на ушите, носа и гърлото. Трите органа, предмет на специалността, принадлежат на три отделни системи в човешкото тяло – дихателната, нервната и храносмилателната. Непосредствената им близост едни до други е предпоставка за бързо разпространяване на УНГ инфекции в цялото тяло, затова навременната лекарска помощ е изключително важна.

Поради тенденцията едно заболяване да преминава от една система в друга, се налага наблюдението именно от един лекуващ лекар – отоларинголог. В консултативния кабинет по УНГ болести на медицински център „МедИнс – Св. Герасим Кефалонийски“ се извършва диагностика, консервативно лечение и проследяване на заболявания на ушите, носа и гърлото при деца и възрастни.

В медицински център „МедИнс – Св. Герасим Кефалонийски“ се провеждат консултации и консервативно лечение на УНГ болести, сред които:

 • промивки на слухови канали;
 • вземане на секрет за лабораторно изследване;
 • отстраняване на церумен;
 • аудиометрия;
 • локално лечение при епистаксис;
 • инцизия на перитонзиларни абсцеси;
 • отстраняване на чужди тела от нос, гърло и устна кухина и външния слухов проход.

Неврологията е област на медицината, пряко фокусирана върху нервната система и разстройствата, които я засягат. Занимава се с диагностиката и лечението на заболявания на централната, периферната и вегетативната нервна система, тяхната обвивка, кръвоносните съдове и всяка тъкан, търпяща нервна стимулация.

Такива заболявания може да са исхемичен и хеморагичен мозъчен инсулт, субарахноидна хеморагия, мозъчни тумори, възпалителни заболявания на централната и периферна нервна система, вестибуларни нарушения, епилепсия, имуновъзпалителни заболявания като острия полирадикулоневрит тип Гилен-Баре и хроничния полирадикулоневрит и неговите варианти, автоимунни заболявания като миастения гравис и мозъчни васкулити, множествена склероза, болести на черепно-мозъчните нерви, радикулити, остра и хронична невропатна болка и главоболие, Паркинсонова болест, деменции, като Алцхаймер, наследствени невродегенеративни и невромускулни заболявания и други редки болести с неврологично засягане.

Вътрешни болести“ е широкоспектърна специалност, често определяна като най-обширния дял от медицината. Тя е пряко ориентирана към  диагностицирането, терапията и рехабилитацията на различни остри и хронични заболявания.

Лекарите в тази област, наричани още интернисти, извършват първични медицински прегледи, с възможност за насочване към конкретен специалист или провеждане на определени лабораторни изследвания.

Лекарите ни по вътрешни болести пряко си сътрудничат с други специалисти по съответните направления с цел поставяне на точна диагноза и изписване на правилно лечение за пациента.

Предмет на вътрешните болести могат да бъдат проблеми на дихателната система, сърцето и кръвообращението, кръвта и кръвообразуващите органи, стомашно-чревния тракт, бъбреците и отделителната система, метаболизма и жлезите с вътрешна секреция, имунната система, съединителната тъкан, инфекциозните болести и отравянията, туморите.

Признаци, които може да означават, че трябва да посетите интернист, са болка в гърдите, корема, бъбреците, мускулите ставите, затруднено дишане, изхождане, кървене и други.

Медицински център „МедИнс – Св. Герасим Кефалонийски“ разполага с:

 • електрокардиографски апарат;
 • ехографски апарат;
 • спирометър;
 • глюкомер;
 • кушетки за прегледи.

адрес: ж.к. Кръстова вада, ул. „Асен Йорданов“ 62, 1407 гр. София
телефон: +359 899 999 156
е-mail: info@medins.bg

Аптечко – с мисъл и грижа за хората
 

Намери лекарство на изгодна цена