205 Даниел Илиев July 27, 2023

„Лекар на село“ – Белоградчик
Поредна подкрепа за „Лекар на село“ от страна на Аптечко

Екипът на Аптечко за пореден път заявява своята подкрепа към Фондация „Практикум“ и проекта им „Лекар на село“. В частност това се изразява в разпространението и достигането до максимален брой потребители и нуждаещи се на информация относно техните дейности и кампании.

С удоволствие споделяме с Вас своя разговор с тях: „Дойде време и за следващото издание на проекта „Лекар на село“. Този път екипът ни заминава за Белоградчик – мястото на величествените скали и спиращата дъха природа. Щастливи сме да обявим, че форматът този път е по-мащабен. Цялата си благодарност дължим освен на неспиращия труд и ентусиазъм и на г-н Боян Минков – председателят на Общински съвет град Белоградчик, който сърдечно ни помогна, предоставяйки възможността да извършваме прегледи в болницата на гр. Белоградчик, както и в с. Рабиша.

В кампанията, финансирана от Фондация Америка за България, ще вземат участие и представителите на „Асоциацията на младите лекари към община Бургас“, които активно развиват своите компетенции, като кадри на водещи болници в гр. Бургас, за което лично благодарим и на д-р Стамен Пишев.

МЦ „Пентаграм“ също излъчиха свой кадър, с цел подпомагане на кампанията и д-р Цветина Даскалова ще се включи, провеждайки АГ прегледи заедно с местния лекар-гинеколог.

Този път ние от Фондация „Практикум“ даваме възможност на единадесет студенти доброволци да се включат в кампанията и да придобият опит и знания.

Екипът ни вярва, че достъпът до лекарска грижа в България трябва да бъде равнопоставен, а медицинските специалисти – осведомени за цялостната картина на здравеопазването в страната. 

„Лекар на село“ е проект, чиято главна цел е осигуряване на медицински прегледи в малките населени места, където достъпът до лекарска грижа е ограничен или почти изцяло липсва.

Във всяко издание на „Лекар на село“ каним медицински специалисти от различни направления, като към момента са се включвали кардиолози, невролози, офталмолози и други. Те показват и обясняват на студентите-доброволци, съблюдават активно процеса и ги подпомагат в осъществяване на прегледите.

За да бъде всичко това възможно, ние от Фондация „Практикум“ с помощта на дарители осигуряваме всички необходими средства за осъществяването на прегледите, както и предоставянето на резултатите от тях на всеки един от пациентите, за да допринесем за подобряване на медицинската грижа.


От Аптечко и Фондация „Практикум“ изказваме своите най-добри пожелания и се обръщаме към партньори, доброжелатели и дарители за подкрепа на тази прекрасна инициатива – проектът „Лекар на село“, за да може всеки човек, и в най-отдалечените райони на България, да има достъп до медицинска помощ и внимание.

Може да подкрепите проекта „Лекар на село“ на Фондация „Практикум“ тук.

За контакт: info@practicum.bg
Христина Йорданова /връзки с обществеността/ +359 894 374 359

Аптечко – с мисъл и грижа за хората

 

Намери лекарство на изгодна цена