434 Даниел Илиев May 26, 2023

Лекар на село

Днес бихме желали да запознаем скъпите читатели, последователи и потребители на aptechko.bg, както и всеки заинтригуван с прекрасната инициатива на фондация „Практикум“, на която платформата Аптечко се възхищава и подкрепя с две вдигнати ръце – „Лекар на село“.

Водеща вяра на фондация „Практикум“ е, че достъпът до лекарска грижа в България трябва да бъде равнопоставен, а медицинските специалисти – осведомени за цялостната картина на здравеопазването в страната.

Именно затова фондация „Практикум“ създава „Лекар на село“ – проектът, чиято главна цел е осигуряване на медицински прегледи в малките населени места, където достъпът до лекарска грижа е ограничен или почти изцяло липсва.

За да бъде всичко това възможно, фондация „Практикум“, с помощта на дарители, осигуряват всички необходими средства за осъществяването на прегледите, както и предоставянето на резултатите от тях на всеки един пациент и така да се допринесе за подобряване медицинската грижа в страната.

Фондация „Практикум“ е насочена към развитието на младите кадри в сферата на медицината в България. Да попаднете в среда на млади, амбицирани и талантливи хора, които имат желание да надграждат знанията си и да подобряват своите умения, би било от ключово значение за едно успешно бъдеще.

Фондацията подкрепя, мотивира и разкрива нови възможности за студенти от II до VI курс по медицина, фармация и съпътстващите дисциплини в сферата на медицинската грижа. Повече можете да прочетете на practicum.bg.

„С всяко наше действие се стремим да подобрим обстоятелствата за придобиване на практически опит за младите кадри, обучаващи се в медицински специалности, затова и решихме, че „Лекар на село“ е точната възможност.

Освен да видят голям брой различни клинични случаи, усвоявайки широк набор от умения, които един ден да им послужат при израстването от студенти във висококвалифицирани специалисти, обучаващите се могат да придобият ценни познания на терен и да се запознаят с обхвата на здравната грижа в малките населени места из България.“

Във всяко издание на „Лекар на село“ се канят медицински специалисти от различни направления, като към момента са се включвали кардиолози, невролози, офталмолози и други. Те показват и обясняват на студентите-доброволци, съблюдават ги активно и подпомагат в процеса на осъществяване на прегледите.

От Аптечко и фондация „Практикум“ изказваме своите най-добри пожелания и се обръщаме към партньори, доброжелатели и дарители за подкрепа на тази прекрасна инициатива – проектът „Лекар на село“, за да може всеки човек, и в най-отдалечените райони на България, да има достъп до медицинска помощ и внимание.

Може да подкрепите проекта „Лекар на село“ на фондация „Практикум“ тук.


Аптечко – с мисъл и грижа за хората
 

Намери лекарство на изгодна цена